Zoom használata – hogyan csatlakozhatsz egy híváshoz?

Copy of Klub anyagok cover képei (az összes)(11)
Zoom nevű alkalmazás tökéletes megoldás a csoportos hívásokhoz és webináriumokhoz egyaránt, és a használata is nagyon egyszerű. Ha valaki meghív a beszélgetésbe, akkor regisztráció nélkül, csupán pár kattintással be tudsz csatlakozni. Ezt a módszert mutatom most be.
Olvasási idő: 3 perc

Mit érdemes előtte beszerezned és tesztelned? 

  1. Egy mikrofont, vagy a számítógépbe beépített mikrofont használni és ellenőrizni.
  2. Egy kamerát, vagy egy beépített kamerával rendelkező számítógépet használni.
  3. Fülhallgatót/fejhallgatót, mert a legtöbb esetben probléma szokott adódni ha a számítógép hangszóróin keresztül hallod a hangot (vagy Te fogsz nehezen hallani minket vagy rosszabb esetben nekünk is vissza hallatszódik a hang)
  4. Rendelkezz megfelelő sávszélességű internet kapcsolattal. Lehetőleg ne ebben a periódusban legyen nálad nagyarányú fel és letöltés (például Dropbox, Google Drive vagy egyéb fájlcserélő programok kapcsán), mivel az lassítja számodra programot és így később nem lesz teljesértékű.

Hogyan csatlakozz egy Zoom híváshoz?

Első lépésként kapni fogsz egy linket, amire rákattintva meghívnak a csoportos beszélgetésbe (a Zoom oldalán meeting a hivatalos elvezése).

Általában így néz ki egy csatlakozási link:
https://zoom.us/j/5555555555
Vagy így:
https://zoom.us/j/5555555555?pwd=RjkBUWpmbzRaUmJ1R0xiaFgrZz09

Mindkettőnél a linkre kell kattintani.

Miután rákattintottál a linkre, fel fog ugrani egy ablak. Kattints a “Fájl mentése” gombra.

Miután letöltöttünk a gépünkre a Zoom-ot, kattintsunk a böngészőnkben belül a letöltésekre, majd válasszuk ki a lementett fájlt. (Hagyjuk jóvá, hogy a program módosításokat hajtson végre a számítógépen).

Az újabb felugró ablaknál kattintsunk a “Hivatkozás megnyitása” – gombra. Ezek után fogadjuk majd el a szabályzatot (kattintsunk az “I agree” gombra), majd beírhatjuk a nevünket, amit majd a beszélgetésben lévő többi személy is látni fog.

Lehet választani, hogy videóval vagy a nélkül szeretnék csatlakozni a beszélgetésbe. Ha csak hanggal szeretnénk kapcsolódni a híváshoz, akkor válasszuk a “Join without Video” gombot. Ezt később bármikor módosíthatjuk.

Utána kattints a “Join with Computer Audio” gombra, és bent is vagy a beszélgetésben. 🙂

Kész is vagy! 🙂

Legfontosabb funkciók

Így fog kinézni a Zoom ablakod (ha nem engedélyezted a kamerát):

Ha a hangodat/videódat szeretnél ki-be kapcsolni, azt bal oldalt alul tudod megtenni: csupán kattints a mikrofon vagy a kamera ikonra.

A “Share Screen” gombbal meg tudod osztani a képernyődet a többiekkel. Ezt csak akkor használd, ha épp nincs megnyitva egy-egy kellemetlen oldal a gépeden. 🙂


A “Chat” ikonra kattintva üzenetet tudsz küldeni a beszélgetésben résztvevőknek, míg a Record ikonnal fel tudod venni a meetinget.


Végül az “Exit Meeting”-el ki tudsz lépni a beszélgetésből.

Másik szuper lehetőség, hogy ha többen vagytok, akkor két képernyő módból is választhatsz. Ha a Zoom ablak jobb felső sarkában kiválasztod a “Speaker View” opciót, akkor minden résztvevőt a beszélgetésben egyaránt látni fogsz, ugyanolyan méretben.

Ha viszont a “Gallery View”-et választod jobb felül, akkor azt a személyt fogod nagy méretben látni (ahol most Zsolt neve van), aki éppen beszél, a többiek pedig felül kis ablakokban fognak látszódni (ahogy a saját nevem).

Szerző:

Vajda Emese

Vajda Emese

Szia, Vajda Emese vagyok. Több mint 6 éve foglalkozom marketinggel, azon belül hirdetések kezelésével, honlapszerkesztéssel és marketing stratégiák tervezésével és kivitelezésével. A DO! marketing csapat tagjaként az a célom, hogy a lehető leghasznosabb ötletekkel, tippekkel tudjalak segíteni Téged és a vállalkozásod.

Kérdésed van?

Akkor tedd fel itt:

Ki az a Domán Zsolt és miért bízhatsz benne?

Ha most találkozol velem először, akkor bizonyosan bizalmatlan vagy.

Ki ez a Domán Zsolt és miért tudna nekem bármi hasznosat mondani?” – merül fel benned tök jogosan a kérdés. 

Fusd át a történetemet a lenti gombra kattintva és utána döntsd el magad, hogy lehet-e nálam bármi olyan tapasztalat, ami építheti a vállalkozásod.

Keresés

Ha az oldalon található cikkek közt szeretnél keresni:

Követsz már Facebookon?

A közösségi média oldalaimon folyamatosan értékes tartalmakat olvashatsz, kattints a “Kedvelés” gombra:

Instagram jöhet? :)

Az Insta sztorijaimban nagyrészt egyedi tartalom van, amit máshol nem láthatsz. Kövess Instán is, katt a fekete ikonra!