fbpx

3 egyszerű lépés, amivel növelheted a Facebook hirdetéseid hatékonyságát anélkül, hogy szöveget vagy képet módosítanál

Copy of Klub anyagok cover képei (az összes)
Akár feliratkozókat gyűjtesz, akár a termékeidet, szolgáltatásaidat értékesíted, biztos, hogy találkoztál azzal a jelenséggel, hogy a hirdetéseket nagyon nehéz kikerülni. Ha pedig hirdetésre szánod el magad, nagyon nem mindegy, milyen költségekkel futnak a hirdetéseid.
Olvasási idő: 4 perc

Ha nem figyelsz oda a részletekre, csak égeted a pénzt, ha viszont ügyesen használod ki a hirdetési rendszer legapróbb finomságait is, akkor tapasztalni fogod a hirdetéseid hatékonyságának növekedését. 

Ebben a cikkben pontosan ilyen tippeket fogok mutatni neked, amelyekkel egyben akár a költségeket is csökkentheted. 

Vágjunk is bele!

Az első hatékonyságnövelő tipp: hagyd az algoritmusra a hirdetések elhelyezését!

Ha szeretnéd csökkenteni a hirdetéseid költségét, érdemes a kampány létrehozásakor Automatikus elhelyezéseket választanod. 

Ezzel az algoritmusra bízod, hogy találja meg számodra a legköltséghatékonyabb megjelenítési lehetőségeket. Azokat a felületeket fogja előnyben részesíteni, ahol jó eredményekkel jelennek meg a hirdetéseid, olcsóbbak és eremdényesebbek. 

Számtalan felület közül válogat, egyszerre jeleníti meg a hirdetéseid a Facebook különböző felületein – például a Marketplace hirdetései között vagy a videókban, ugyanakkor lehetőséget kapsz az Instagramon is megjelenni. Ezzel az opcióval nem kell külön hirdetési kampányt indítanod az Instagramra, oda is automatikusan kikerülnek a hirdetéseid. 

Hol tudod beállítani az Automatikus elhelyezéseket? 

Ezt a lehetőséget a kampány létrehozásakor a Hirdetéssorozat szintjén tudod beállítani: 

Ha új kampányt indítasz, mindenképp ezzel érdemes kezdened. Később, ha magabiztosan tudod, melyik felületen éred el a legjobb eredményeket, már manuálisan is választhatsz a lehetőségek közül.  

A második hatékonyságnövelő tipp: alakítsd a hirdetésed megjelenését!

Már tudod, hogy számtalan felületen kapsz megjelenési lehetőséget, de ezek eltérő formátumúak. 

Tudtad, hogy testreszabhatod, hogyan jelenjen meg a hirdetésed a különböző felületeken? 

Néhány kattintással elérheted, hogy a hirdetéshez feltöltött képet a formátumhoz igazítsd. 

Hol találod ezt a beállítást? 

A hirdetések szerkesztésénél a feltöltött kép alatt látni fogsz egy Elhelyezés kiválasztása testreszabáshoz lehetőséget: 

Ha ezt lenyitod, meg fog jelenni az összes elhelyezés, ahol a hirdetésed meg tud jelenni: 

Ezt követően nincs más dolgod, mint rákattintani arra az elhelyezésre, amit szeretnél beállítani. Megjelenik a szerkesztőablak, amiben a kép megjelenését és a szöveget is testreszabhatod: 

Miért olyan hasznos ez a lehetőség? 

Mert korántsem biztos, hogy az a kép és szöveg, amit a Facebook asztali vagy mobilos hírfolyamhoz beállítottál, jól mutat és vonzó a többi felületen is. Ezzel viszont elérheted, hogy mindig pontosan az jelenjen meg a felhasználónak, amit te szeretnél láttatni. 

1 tipp: érdemes négyzetes képet feltöltened, mivel a leggyakrabban használt és legjobban működő felületen, mint a mobil hírfolyam vagy az Instagram ez a legoptimálisabb. 

A harmadik hatékonyságnövelő tipp: használd ki a dinamikus kreatív tartalom adta lehetőségeket!

Előfordult már veled, hogy 2-3 különböző főcím ötleted is jött, de nem tudtad eldönteni, hogy melyik lenne a legjobb választás? 

Ha több ötleted is jön, de nem tudsz választani az érvek, előnyök közül, akkor segítségül hívhatod a Dinamikus kreatív tartalom lehetőséget.

Mi a Dinamikus kreatív tartalom és hogyan használhatod? 

A Dinamikus kreatív tartalom bekapcsolását a Hirdetéssorozat szintjén tudod megtenni:

Mire jó ez az opció? 

Ahogy a Másik lehetőség megadása gombra viszed az egered, megmutatja, hogy miért érdemes használnod. 

Egyetlen hirdetésen belül akár 5 különböző szöveget, címet és leírást jeleníthetsz meg. Ezzel új hirdetések és extra költségek nélkül keresheted a legjobban működő kombinációkat, ami nagyon jó hír. 

Viszont figyelned kell egy fontos dologra: olyan kombinációkat kell létrehoznod, amik egymással is működnek!

Ha még soha nem használtad ezt a lehetőséget, nem érdemes mindenből azonnal 5 új variációt megadnod, de nyugodtan kezdhetsz 2 új címmel, vagy 2 új szöveggel: 

Hogyan tudod később megnézni a pontos eredményeket?

A hirdetéskezelőben a jobb oldali Bontás menüpont alatt találod azt a lehetőséget, amire kattintva kiválaszthatod, mely elemek adatait szeretnéd összevetni: 

Ezeket az adatokat pedig felhasználhatod a többi hirdetésed finomítására is, hiszen ha egyértelműen jobban működő címet találsz ezzel az eszközzel, akkor azt új hirdetések létrehozásakor kamatoztathatod.

Összefoglalás 

Ahogy láthatod, ez a 3 lépés jól beilleszthető egy új hirdetési kampány létrehozásának megszokott folyamatába. Csak pár apró változtatást kell megtenned a folyamatban, mégis sokkal eredményesebbek lehetnek a hirdetéseid!

Próbáld ki az Automatikus elhelyezéseket, a megjelenések testreszabását és a dinamikus kreatív tartalmakat is!

Még egy tippet szeretnék adni a cikk végére: ha lehetőséget kapsz arra, hogy konzultálj valakivel a hirdetéseidről, ragadd meg az alkalmat! Erről a lehetőségről itt írtam, nem kell tartanod tőle!

Ha pedig bárhol elakadsz, ne felejtsd el, hogy kérhetsz segítséget a Facebook ügyfélszolgálatától chaten keresztül, de hozzám is fordulhatsz a kérdéseiddel!

Szerző:

Domán Zsolt

Domán Zsolt

Hello, Domán Zsolt vagyok, a DO! marketing alapítója. Az a mottóm, hogy magyar mikro- és kisvállalkozóként nem az számít, mit tudsz, hanem mit csinálsz a marketingben. Az üzleti eredményeid, az első vásárlóid csak a megvalósításból fognak jönni és én ebben segítelek. Megmutatom, miként szerezz vevőt az interneten!

Kérdésed van / véleményed?

Akkor tedd fel itt:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ki az a Domán Zsolt és miért bízhatsz benne?

Ha most találkozol velem először, akkor bizonyosan bizalmatlan vagy.

Ki ez a Domán Zsolt és miért tudna nekem bármi hasznosat mondani?” – merül fel benned tök jogosan a kérdés. 

Fusd át a történetemet a lenti gombra kattintva és utána döntsd el magad, hogy lehet-e nálam bármi olyan tapasztalat, ami építheti a vállalkozásod.

Keresés

Ha az oldalon található cikkek közt szeretnél keresni:

Követsz már Facebookon?

A közösségi média oldalaimon folyamatosan értékes tartalmakat olvashatsz, kattints a “Kedvelés” gombra:

Instagram jöhet? :)

Az Insta sztorijaimban nagyrészt egyedi tartalom van, amit máshol nem láthatsz. Kövess Instán is, katt a fekete ikonra!