Hogyan válhatsz jobb vezetővé, és építhetsz fel egy jól működő csapatot?

judit blog
Emberek életére vagyunk hatással azáltal, hogy különböző önismereti eszközök által segítünk megtalálni önmaguk következő és jobb szintjét. - Ungvári Judit, szervezetfejlesztő és PXT szakértő
Olvasási idő: 4 perc

A PXT tesztem alapján én nem vettem volna fel magamat…

Sok évvel ezelőtt jelentkeztem a SalesAutopilothoz, ahol kérték, hogy töltsem ki a PXT tesztet, azaz egy sokrétű személyiségtesztet, amiből azonnal látszódott, hogy miért nem érdemes pénzt és időt fektetni belém… Minden intőjel ellenére mégis engem akartak, de a jóslat néhány hónap elteltével igazzá vált. Felmondtam és céget alapítottam… 

Cégvezetőként pedig már tudom, hogy mekkora teher, ha valaki nem illik a csapatba, vagy olyan tulajdonságokkal rendelkezik, ami nem passzol az adott munkakörhöz. 

Éppen ezért az UVF programunk keretén belül meghívtam Ungvári Judit szervezetfejlesztőt, hogy meséljen a program tagjainak a PXT teszt előnyeiről és fontosságáról.

Juditék hitvallása:

“Emberek életére vagyunk hatással azáltal, hogy különböző önismereti eszközök által segítünk megtalálni önmaguk következő és jobb szintjét.”

Judit már számos cégvezetőnek segített önismeretben, fejlődésben és toborzásban egyaránt.

Én is általa ismertem meg a saját készségeimet, működésemet és motiválóerőimet, melyet alaposan ízekre is cincáltunk az élő alkalmon, ezáltal a résztvevők bepillantást nyerhettek abba, hogy vezetőként hogyan lehet fejlődni a PXT által.

Emellett a toborzás és kiválasztás terén nyújt hatalmas segítséget számunkra is a teszt és Judit szakértelme, ugyanis többé nem lutri, hogy kit veszünk fel. Persze, persze, ott vannak a mindenféle próbafeladatok, amik letesztelik a szakértelmet, de mit érsz egy olyan emberrel, aki iszonyatosan jó a munkájában, de a csapat képtelen vele együtt dolgozni?

Milyen eshetőségek vannak egy ilyen helyzetben?

Jobb esetben, és tényleg ez a jobb… Csak kidobtál egy csomó pénzt és időt erre az emberre, majd pár hónap után megy a levesbe, és kezded elölről az új csapattárs felkutatását.

És mi a rosszabbik eset?

Az, hogy a csapatod egy része vagy egésze áll fel, szivárog el, mert egyszerűen képtelenek együtt dolgozni az illetővel, de persze bemószerolni sem akarnak senkit, főként, mert tőled, mint vezetőtől várják azt, hogy észrevedd és megoldd a helyzetet.

Na most akarod ezt monitorozni folyamatosan? Kell ez a frusztráció?

Szerintem nem… 

Nem beszélve arról, hogy az állandó fluktuációval való küzdelem is pénzt éget… 

Sajnos sokáig küzdöttünk mi is azzal, hogy jön egy ember, itt van pár hónapig, aztán megy tovább. Azon túl, hogy ez pénzt és időt emészt fel újra és újra, még a betanításért felelős kolléga is kiég teljesen, ami végül az ő felmondását is előidézheti.

Gondold el, milyen érzés lehet az, amikor egy év alatt már harmadjára próbálod átadni az információt! Ugyanazzal a lelkesedéssel mondod el? Elmondasz egyáltalán mindent, vagy majd meglátjuk, hogy meddig marad és csak utána?

Amióta ismerem a PXT összefüggéseit, azóta sokkal könnyebbé vált megérteni:

 • Önmagam működését
 • A csapat működését
 • Mik azok, az emberi jellemvonások, amik segítik a közös munkát?
 • Mi az, amire egyáltalán szükségünk van?
 • Mik azok, amiket csak úgy neveznek a szakmában, hogy kockázati tényezők?

A saját PXT eredményemből jól látszik, hogy vannak olyan szélső értékeim, amelyek alapján mondhatni ufó vagyok vagy egyedi… hiszen az átlag ember a 10-es skálán valahol középen helyezkedik el. Ehhez képest nálam 9-10-es szinten mozog:

 • az energiaszint,
 • az önérvényesítés
 • és a vállalkozói szellem

Ezek természetesen elengedhetetlenek ahhoz, hogy magát, a vállalkozói életmódot élvezni tudjam, de korlátokat is ad.

Hosszú távon azok a csapattársak válnak be egy hozzám hasonló típusú cégvezető mellett, akik némileg ellentétesen funkcionálnak, hiszen ők lesznek azok, akik nem lépnek le úgy, mint én a SalesAutopilot-tól azért, mert vállalkozni akarnak. Ők azok, akikre építeni lehet, akik meg fogják valósítani azt, ami az én fejemben megszületik. 

De ehhez meg kell tanulnom azt, hogy miként tudok velük hatékonyan együtt dolgozni úgy, hogy ők is jól érezzék magukat az én környezetemben, aki pedig egészen másként működik.

Ekkor jön be a PXT teszt, ami fényt derít akár rejtegetett dolgokra is!

Miért jó, ha jobban ismered a jelöltet, mint ő saját magát?

Sokkal könnyebb megtalálni a megfelelő embert, ugyanis ha tudod kit keresel, például egy megvalósító embert, akkor a jelöltek közül azok lehetnek a befutók, akiknél a mechanikai érték magas. 

Ha pedig látod, hogy milyen a mostani csapat, akkor az is egyértelmű lesz, hogy ki az, aki jól be fog tudni majd illeszkedni. Nem azért, mert az állította magáról, hogy ő csapatjátékos, hanem azért, mert látod magad előtt a PXT tesztjét.

Miért használjuk mi is a PXT tesztet?

 • A segítségével megismertem magamat és tudom azt, hogy NEKEM kivel lenne jó együtt dolgozni és miért…
 • Objektíven segít eldönteni, hogy kivel lesz jó együtt dolgozni, ugyanis egy benchmark alapján pontosan meg tudod határozni, hogy kivel van értelme továbbmenni a felvételi folyamaton.
 • Magabiztosságot ad, főként azoknál a nehéz pozícióknál, ahol már sok negatív élményt gyűjtöttél be azért, mert nagy a fluktuáció.

Hogyan vehetsz részt egy konzultáción?

Ha kedvet kaptál, hogy megtanuld azt, hogyan vegyél fel elsőre megfelelő embereket, vagy szeretnéd jobban megismerni a kvalitásaidat cégvezetőként, akkor keresd bátran Ungvári Juditot!

Ha cégvezetőként szeretnél fejlődni, önazonos lenni, és szeretnéd megélni a legjobb vezetői énedet, akkor kattints ide és nézd meg, hogy milyen lehetőséget biztosítanak erre Juditék!

Ha pedig szeretnéd megtanulni, hogy miként találhatod meg elsőre a legjobb csapattársakat, akkor részt vehetsz egy online tréningen, ahol Judit mindenbe részletesen beavat. A jelentkezéshez kattints ide!

Ha szeretnéd megismerni, hogy miért igazán előnyős vezetőként a PXT teszt, és milyen módon segítheti a toborzásodat, akkor kattints a videóra!

A videót itt tudod megnézni:

Részletes tartalom, hogy bele tudj hallgatni a számodra legérdekesebb részekbe:

Tartalom:

0:00 – Bevezető  

0:40 – Miben ad támogatást vezetőként az érdeklődés, viselkedés és gondolkodás?

2:50 – Kérdezz-felelek

10:30 – Toborzás, kiválasztásban megjelenő buktatói

19:11 – Benchmark

23:25 – Kincset érő tudás egy helyen, avagy hogyan megy a toborzási folyamat

27:58 – Mit ne mondj annak, akit nem vettél fel végül? (Zsolt)

32:13 – Miért fontos, hogy foglalkozz a PXT-vel?

40:00 – Miért ad magabiztosságot egy PXT teszt vezetőként?

Miért Judit és a Systemmind csapata?

“Bízunk benne, hogy hasznos tudásunk hozzád is eljut, hogy időt és energiát szabadítson fel számodra, melyet a mindennapi küzdelem helyett hamarosan a sikerek megélésére és a szabadidődre fordíthatsz.

Az elmúlt 7 évben több, mint 50 vállalkozás átfogó fejlesztésében vettünk résztTöbb ezer óra konzultáció és tréning van a hátunk mögött. Egyéni fejlesztésekben több, mint 400 kompetencia felmérés átadásával segítettük már cégek munkáját. 

7 éven át a cégek valós hétköznapi életébe költöztünk be- heti jelenléttel, és segítettük át őket a vállalkozás fejlődésének kihívásain. Ezáltal a cégek működése rendezettebbé, a csapatok eredményesebbé, a vezetők pedig elégedettebbé és szabadabbá váltak.

Nekünk pedig ezektől a folyamatoktól csillog igazán a szemünk!

Szerző:

Domán Zsolt

Domán Zsolt

Hello, Domán Zsolt vagyok, a DO! marketing alapítója. Az a mottóm, hogy magyar mikro- és kisvállalkozóként nem az számít, mit tudsz, hanem mit csinálsz a marketingben. Az üzleti eredményeid, az első vásárlóid csak a megvalósításból fognak jönni és én ebben segítelek. Megmutatom, miként szerezz vevőt az interneten!

Kérdésed van / véleményed?

Akkor tedd fel itt:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ki az a Domán Zsolt és miért bízhatsz benne?

Ha most találkozol velem először, akkor bizonyosan bizalmatlan vagy.

Ki ez a Domán Zsolt és miért tudna nekem bármi hasznosat mondani?” – merül fel benned tök jogosan a kérdés. 

Fusd át a történetemet a lenti gombra kattintva és utána döntsd el magad, hogy lehet-e nálam bármi olyan tapasztalat, ami építheti a vállalkozásod.

Keresés

Ha az oldalon található cikkek közt szeretnél keresni:

Követsz már Facebookon?

A közösségi média oldalaimon folyamatosan értékes tartalmakat olvashatsz, kattints a “Kedvelés” gombra:

Instagram jöhet? :)

Az Insta sztorijaimban nagyrészt egyedi tartalom van, amit máshol nem láthatsz. Kövess Instán is, katt a fekete ikonra!