30 vállalkozás ötlet, amelyet könnyen elindíthatsz

webshop blogcikk (1)
Ebben a cikkben olvashatsz 30 olyan vállalkozás ötletről, amelyek inspirálhatnak, hogy beindítsd a saját vállalkozásod. Három különböző kategóriára szedtük az ötleteket: szolgáltatások, marketing kivitelezés, valamint online képzések, és mindegyikből 10-10 ötletet hoztunk el.
Olvasási idő: 9 perc

Nem csupán az ötleteket soroltuk fel, hanem működő, magyar példákat is mellékeltünk hozzá, sőt, azt is elolvashatod az ötletek kapcsán, hogy szerintünk miért jó ötlet, miért éri meg ilyen típusú vállalkozást indítani. 

Az alábbi videóban a vállalkozásindítás kihívás első napjából láthatsz egy részletet, ami segítségül szolgálhat Neked abban, hogy jó vállalkozás ötletet találj ki. Ha pedig már megszületett egy konkrét elképzelés, arra a kérdésre fogsz választ kapni, hogy jó-e az irány, amit kitaláltál.

Kellemes inspirálódást! 🙂

Mik azok a vállalkozástípusok, amiket könnyen elindíthatsz?

Szolgáltatók

Ábrahámné Bergmann Anna – taplalkozona.hu

Anna funkcionális táplálkozási tanácsadóként segíti a hozzá fordulókat, akik szeretnének egészségesebben élni, életmódot váltani és jobban érezni magukat a bőrükben.

Miért jó ötlet? 

Anna a saját szaktudásából építkezett, szenvedéllyel beszél és ír a témáról, így biztos, hogy hosszú távon sem fog kiégni. Ráadásul olyan problémára, az életmódváltásra ad megoldást, ami sokakat foglalkoztat. 

Kovács Kriszta – személyi edző / csoportos edzés

Kriszta szenior trénerként kifejezetten az idősebb korosztály edzésére specializálódott.

Segít a hozzá fordulóknak, hogy minél tovább maradjanak fittek és egészségesek, minél hosszabban tudják ők segíteni szeretteiket. 

Miért jó ötlet? 

Kriszta vállalkozása szép példa arra, hogyan lehet egy nagy és telített piacon, mint például a mozgás és a személyi edzés, kiválasztani magunknak egy hozzánk közel álló célcsoportot. Kriszta az ügyfelei szemében hiteles, megbízható, és könnyű hozzá kapcsolódni.

Hundzsa Attila – itthoni zöld evezős túrák: Tudatos Túrázó

Attila csapatával azon dolgozik, hogy csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat akkor is, amikor épp kikapcsolódunk. Környezetbarát evezős túrákat szervez a legszebb hazai vizeken.

Miért jó ötlet? 

Egyre több figyelem irányul a környezetvédelemre, így minden területen igény lesz majd a “zöld” alternatívákra. Akik elkötelezettek a Föld megóvása iránt, azok örömmel fognak olyan kikapcsolódási lehetőséget választani, amellyel hozzájárulnak az ökológiai lábnyom csökkentéséhez. 

Kaszás Péter – Teamguide.hu

Péter szolgáltatásaival elsősorban cégeknek, cégvezetőknek és HR szakembereknek segít. Szakterülete a vezetéspszichológia, vezetői képzésekben, a munkatársak motiválásában és az új kollégák beillesztésében is hatékonyan tudja támogatni a hozzá fordulókat.

Miért jó ötlet? 

Péter szintén a saját szaktudására építette fel a vállalkozását, és a vezetők között sokakban van meg az igény, hogy még jobbá váljanak,sőt, még jobbá tegyék a munkahelyi légkört, és egy elkötelezett csapatot állítsanak össze.

Vajda Viktória – sminkes

Viktória esküvői és alkalmi sminkek készítésére specializálódva alapította meg saját vállalkozását, és szezonról szezonra segíti a menyasszonyok készülődését a nagy napra.

Miért jó ötlet? 

Viktória saját lábra állt, így minden nap azt csinálhatja, amit szeret. Esküvők mindig lesznek, és a menyasszonyokban mindig meglesz az igény arra, hogy ezen a napon tündököljenek. Sőt, egy esküvő kapcsán általában nem csak a menyasszony kér sminket, az alkalmi sminkekkel pedig szépen kiterjesztette az ügyfélkörét. 

Szilágyi-Németh Lilla – Pénzügyesanyu

Lilla KATÁs vállalkozókat segít, hogy nyugdíjas éveikben kellő megtakarítással rendelkezzenek. Alkuszként szakított a hagyományos módszerekkel, és webinárokkal pörgette fel a vállalkozását.

Miért jó ötlet? 

Lilla elrugaszkodott a hagyományos biztosításközvetítéstől, ráadásul szépen szűkítette az ügyfelei körét egy jól megfogható célközönségre, a KATÁs vállalkozókra. Így tud nekik célzottan kommunikálni, a problémáikat ki tudja fejteni és személyre szabottan tud segíteni, ami sokkal jobb megoldás, mint hogy mindenféle biztosítást közvetítene mindenkinek.

Terei Miklós – Videós

Miklós az E-motion Pictures filmgyártó cég tulajdonosa és a VideoNINJA oktatási program alapítója. Miklós prémium videós kivitelezést csinál és a tanfolyamaiban azokat a megvilágosodásokat osztja meg, amelyek végigkísérték az útját, hogy professzionális, nemzetközileg is díjazott arculati- és dokumentumfilmeket készítsen.

Miért jó ötlet? 

A videózás szintén olyan vállalkozás ötlet, ahol a szenvedélyedből élhetsz meg. Minden nap kreatív munkát végezhetsz, és kicsi a kiégés esélye. A kivitelezés és a kurzusok ötvözése pedig biztos alapokat ad Miklós vállalkozásának. 

Ladányi Bea, Sift Karina – Szín- és stílustanácsadás

Bea és Karina anya-lánya párosként segítik a hozzájuk forduló nőket, hogy a hozzájuk illő színek és személyes stílus megtalálásával sokkal magabiztosabban és önazonosabban a legjobbat hozzák ki magukból.

Miért jó ötlet? 

Ismét egy jó ötlet arra, hogyan ragadjunk meg egy vágyat, annak a vágyát, hogy jól akarunk kinézni. Ezt ötvözve azzal, hogy a megjelenésed önazonos lehet, megszólítják azokat a nőket, akik nem akarnak teljesen “átváltozni”, egyszerűen magukhoz képest szeretnének jobban kinézni. Széleskörű probléma, konkrét megoldással.

Asbóth Hedvig – business coach

Hedvig mediátorként, párkapcsolati tanácsadóként és business coachként is segítette az elmúlt években a hozzá fordulókat. Sokéves tapasztalatát kamatoztatja minden nap, miközben azt csinálja, ami igazán lelkesíti.

Miért jó ötlet? 

Hedvig folyamatosan fejleszti a szolgáltatásai körét coachként, így azzal foglalkozhat a vállalkozásában is, ami feltölti: az emberek segítésével, legyen szó párkapcsolati problémákról vagy üzleti problémákról. 

Lippner Tamás – sellandspeak.com

Tamás a Sell&Speak alapítója, és a szenvedélye, hogy segítsen másoknak a kommunikációs képességük és értékesítési eredményük fejlesztésében. Jelenleg értékesítési tanácsadóként és trénerként dolgozik a saját cégemben, illetve felsővezetőket készít fel fontos előadásokra és üzleti megbeszélésekre.

Miért jó ötlet? 

Tamás választott egy konkrét szeletet, az értékesítést, amin belül tovább szűkítette a szolgáltatásai körét. Mivel értékesítőket is képez, és felsővezetőkkel is dolgozik, a munkája változatos, és egy adott terület szakértőjeként pozicionálhatja magát. 

Marketing kivitelező

Miért jó ötlet? 

A marketing kivitelezés kapcsán egyesével is felsorolhatnánk, hogy miért jó ötlet az egyes online marketing területek felé nyitni, de őszintén szólva bármelyik területet is választod, nem foghatsz mellé. Ha megvan benned a tanulási, fejlődési vágy, a segíteni akarás és az alázat, akkor egymásnak fognak ajánlani az ügyfeleid, és minden nap azt csinálhatod, amit szeretsz. 

Természetesen az online marketingen belül is vannak inkább technikai jellegű területek, mint például a webáruház vagy a weboldalak elkészítése, vagy kreatívabb területek is, mint például a szövegírás vagy a social media kommunikáció. Biztosan megtalálod a hozzád illőt, és kellő tanulással belevághatsz a saját szakértői státuszod felépítésébe. 

Webáruház készítés – galocaffe.hu

A GALOCAFFE csapata igényes és hatékony webáruházak készítésére specializálódott.

Webdesigner / grafikus – tejegrafika.hu

Tóth Judit grafikusként weboldalakat, komplett arculatokat, de kisebb arculathordozó elemeket is tervez, munkái pedig színvonalasak és játékosak egyben.

Szövegíró – Nyári Fruzsina – kreativkarakter.hu

Fruzsina kis-, és középvállalkozóknak, egyéni vállalkozóknak segít elkerülni egy óriási hibát: azt, hogy beálljanak a sablonszerű tucat-webáruházak és a konkurenstől kicsit sem eltérő cégek sorába. Ő a vállalkozók “előnyalapú kommunikátora és magyar hangja”.

Marketing automatizálási szakember – onlinerobotpilota.hu

Gere Tomi automatizált online marketing és értékesítési rendszereket épít az ügyfeleinek. Kiadott három saját könyvet, emelett pedig a fotó és videótechnikában is otthonosan mozog.

Facebook hirdetéskezelő – Balogh Dávid – Boommarketing.hu

Dávid és csapata sokféle online marketing területen segít, egyik specialitásuk a Facebook hirdetések eredményes kezelése.

Babanics Írisz – Social Media posztok írása

Írisz és csapata elsősorban kisvállalkozásoknak segít abban, hogy a kommunikációjuk eredményesebb legyen. Legyen szó akár szövegírásról, akár hirdetések kezeléséről, a csapat lelkesen dolgozik.

Berkes-Bognár Niki- Instagram

Niki social media tanácsadóként abban segíti a vállalkozókat, személyes márkát építőket, hogy megtanuljanak hitelesen és önazonosan kommunikálni Instagramon és Facebookon, valamint kiépíteni egy valóban elkötelezett közösséget kizárólag organikusan.

Google Ads – Siteri Gergő és Ásztai Lili – siliciummarketing

Gergő és Lili elsősorban a magánpraxisok online marketingjére specializálódtak, hirdetésben, weboldalkészítésben is partnereik segítségére lehetnek. Jó példát mutatnak arra, hogyan lehet egy nagy területből kiszakítani egy kisebb, de jól célozható szeletet.

Csernai Kata – SEO szakember

Csernai Kata SEO szakember, online vállalkozóknak segít folyamatosan új érdeklődőket szállítani a keresőből, hirdetési költségek nélkül. Főként tartalmai SEO-val és bivalyerős linkekkel foglalkozik.

Egyszemélyes marketing hadseger – keszroland.hu

Kész Roland webstratéga és online marketing szakértő. Landing oldalakat,weboldalakat stratégiával, szöveggel, dizájnnal, fejlesztéssel együtt szállít ügyfeleinek.

Tanítás online kurzusokkal

Pincértuning – moneymark.hu/pincertuning/

A Pincértuning csapata sok éves értékesítési és vendéglátós tapasztalat és tanulópénz megfizetését követően megalkotott egy kézikönyvet, amiben összeszedték hogyan lehet igazi értékesítő pincéreket “nevelni” gyorsan és egyszerűen.

Miért jó ötlet? 

Nagyon jól megfogható problémára adnak megoldást, méghozzá mindenki számára könnyedén elérhető formában. A vendéglátósok között már nem is lehet kérdés, hogy kérik-e a kézikönyvet.

Touron Georgina – Online macaron tanfolyam

Gina személyes tapasztalatait és szenvedélyét online videós képzésekben öntötte formába, így emberek százait segíti, hogy otthonukban is tökéletes macaront tudjanak sütni, már elsőre is.

Miért jó ötlet? 

Gina olyasmit kínál, amire minden hobbicukrász vágyik, otthon készíteni cukrászdákat megszégyenítő sütit. Vágyra alapoz, és az online képzés formátumának köszönhetően a világon bárhol értékesítheti tudását.  

Vas Timi –Nyelvoktatás

Szenvedélye a nyelvokatatás, amire kezdetben magánórákat és egy kisebb nyelviskolát, később pedig egy ma már milliárdos forgalmú franchise hálózatot húzott fel.

Miért jó ötlet? 

A nyelvtanulás mint igény sokakban meglesz, angol nyelvre pedig manapság mindenkinek szüksége van. Akár a nyelvvizsgákra készülnek, akár hobbiból fejlődnek Timi tanítványai, az ő megoldása – a beszédközpontúság – mindenki számára vonzó.

Halász Dóri – mlakademia.hu

Dóri több, mint 4 éve segítette a vállalkozókat a termékeikhez, szolgáltatásaikhoz kapcsolódó rendszerek felépítésében, ezt követően alapította meg a MailerLite Akadémiát, ahol segít a vállalkozóknak, hogy magasabb szintre repíthessék az érdkelődőszerzésüket és vevőszerzésüket. 

Miért jó ötlet? 

Szintén egy jó szűkítést látunk, mind a célközönséget, mind pedig a témát illetően. Az online képzéseknek köszönhetően pedig Dóri nemcsak az idejét adja el, skálázhatóvá válik a vállalkozása. 

Kollár Kata – Online edzés

Kata egy elit életmódváltó közösséget hozott létre, és otthoni edzősvideók készítésével segíti azokat, akik mozgással szeretnék formálni a testüket és egészségesebbé akarnak válni.

Miért jó ötlet? 

Sokan vannak az életmódváltásra vágyók között, akiknek problémát okoz az edzőterembe eljutás, akár a távolság és az idő, akár a saját félelmeik miatt. Kata nekik nyújt megoldást, ráadásul tőle függetlenül tornázhatnak a közösség tagjai, ami nagyfokú szabadságot ad.

Kollár Anna – Előfizetéses klub nőknek

Anna létrehozott egy előfizetéses kubot, amelyen belül hétköznapi nőknek segít, hogy megküzdjenek a problémáikkal, félelmeikkel és a szeretet meg tudják élni önmaguk felé is.

Miért jó ötlet? 

Nagy problémahalomra tapintott rá Anna, amikor az önszeretet témakörét választotta magáénak. Azzal, hogy Self-Love coach lett, ő is szűkítette a piacát, pozicionált, és sokkal megfoghatóbbá tette a közönségét. A klub pedig jó terep arra, hogy erős közösséget kovácsoljon, ahonnan nehéz kiszakadni.

Sárosdi Virág – skillo.hu

Virág létrehozott egy olyan online közösséget, ahol a szülőknek segíthet abban, hogy izgalmas játékokkal, hasznos tippekkel, értékes információkkal segíthessék a gyermekük tanulási képességeinek fejlődését.

Miért jó ötlet? 

A szülők alapvetően jó célcsoport, fogékonyak és keresik a megoldásokat egy-egy felmerülő problémára. Nagy és fogékony közönség így Virág célpiaca, az online tudásátadás miatt pedig jól skálázható a vállalkozása időben és bevételben is.

Dorogi Andi – ValdorArt

Andi a Valdor Art Alternatív Rajz és Festőiskola alapítója, ahol kezdő, haladó és mester szintű tantermi tanfolyamokat és online tananyagokat kínálnak minden korosztálynak!

Hisznek abban, hogy a rajzolás, a festés egy bárki számára tanulható tudomány.

Miért jó ötlet? 

Andi szintén egy vágyat próbál kielégíteni a vállalkozásában, az alkotás vágyát. Azt ígéri, hogy akkor is készíthetünk művészi képeket, ha nem tartjuk magunkat igazán tehetségesnek, ez pedig sokakat megszólít. Az online képzések bevezetésével országosan tud értékesíteni, és növelni tudja a saját idejétől függetlenül is a bevételét. 

Terei-Vigh Kriszti – Ételérzés főzőtanfolyamok

Kriszti az Ételérzés online főzőiskola alapítója, ahol a fókuszban a menütervezés, a változatosság és az egészségtudatosság áll. Könyvével és online kurzusaival segíti a nála tanulókat, hogy változatos és finom fogásokat varázsoljanak az asztalra egyszerűen.

Miért jó ötlet? 

Kriszti vállalkozása iskolapéldája annak, hogyan lehet egy hétköznapi, de minden nőt érintő témából szenvedéllyel és munkával vállalkozást építeni. Online, szerethető és könnyed, pontosan ezért vonzó. Mindennapi problémákat old meg,  – ötlethiány, időhiány – amik jól kommunikálhatók. 

Lupui Iza – IR+ klub – inzulinrezisztenseknek

Iza a IR+ klub alapítója, egyéni és csoportos online programjaival egyszerűbbé és élvezetesebbé teszi az életmódváltást az inzulinrezisztensek számára.

Miért jó ötlet? 

Iza saját tudásából és tapasztalataiból épített vállalkozást, így a szükséges szakmai alapja már megvolt ahhoz, hogy mások problémáiban segítsen. Szépen körülhatárolta, hogy kiknek szeretne segíteni, és egy közösséget is képzett a hasonló problémákkal küzdő emberekből. Hiteles, amit csinál, és az online tagság miatt megvan benne a fejlődés lehetősége. 

A fenti lista a segítségedre lehet, és inspirációt nyerhetsz belőle, ha még nem fogalmazódott meg benned pontosan, mi az a vállalkozói tevékenység, amivel szívesen foglalkoznál.

Szerző:

Domán Zsolt

Domán Zsolt

Hello, Domán Zsolt vagyok, a DO! marketing alapítója. Az a mottóm, hogy magyar mikro- és kisvállalkozóként nem az számít, mit tudsz, hanem mit csinálsz a marketingben. Az üzleti eredményeid, az első vásárlóid csak a megvalósításból fognak jönni és én ebben segítelek. Megmutatom, miként szerezz vevőt az interneten!

Kérdésed van / véleményed?

Akkor tedd fel itt:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ki az a Domán Zsolt és miért bízhatsz benne?

Ha most találkozol velem először, akkor bizonyosan bizalmatlan vagy.

Ki ez a Domán Zsolt és miért tudna nekem bármi hasznosat mondani?” – merül fel benned tök jogosan a kérdés. 

Fusd át a történetemet a lenti gombra kattintva és utána döntsd el magad, hogy lehet-e nálam bármi olyan tapasztalat, ami építheti a vállalkozásod.

Keresés

Ha az oldalon található cikkek közt szeretnél keresni:

Követsz már Facebookon?

A közösségi média oldalaimon folyamatosan értékes tartalmakat olvashatsz, kattints a “Kedvelés” gombra:

Instagram jöhet? :)

Az Insta sztorijaimban nagyrészt egyedi tartalom van, amit máshol nem láthatsz. Kövess Instán is, katt a fekete ikonra!