Hogyan épül fel a Mesterkurzus?

Miben segít neked ez a kézikönyv?

Az alábbi kézikönyvben megtalálod a legfontosabb parancssorokat a leggyakrabban előforduló szövegírási feladatokhoz, amiket jelentősen fel tudsz gyorsítani a chatGPT segítségével. 

Egész pontosan találsz itt:

  • 10 db különböző modell alapú parancssort Facebook hirdetésekhez
  • 2 db feliratkozó oldal parancssort letölthető csalihoz és webinárhoz
  • egy általános értékesítési oldal parancssort elemekre bontva
  • 9 db értékesítési email parancssort a legfontosabb kampányleveleidhez 

Fontos: a parancssorokat önkéntes műnyilvántartásba vettük, ezáltal kérlek figyelj arra, hogy a másolásuk, továbbadásuk szigorúan tilos! A jogsértés szavanként, naponta 5.000 Ft + ÁFA kötbér megfizetését vonja maga után. Köszönjük, hogy ezt figyelembe véve nem továbbítod másnak, hanem a saját bizniszed felpörgetésére használod.

Hogyan épülnek fel ezek a parancssorok?

Azért, hogy könnyebben saját cégedre és céljaidra szabd a parancssorokat, ebben a dokumentumban nem üres sablonokat, hanem előre kitöltött mintákat találsz. Ezek a minták segítenek abban, hogy milyen elemeket adj meg a saját szövegeidhez. 

A jó hír, hogy ezeket a betanításhoz szükséges elemeket elég egyszer kitöltened, utána minden további szöveg generálásához használhatod őket, csak át kell másolnod.

Azért, hogy a lehető legjobb szöveget kapd, először is “be kell tanítani” a chatGPT-t.

Ezért minden egyes parancssor 3 részből áll:

  1. Először is egy összefoglaló kéréssel indítunk, amiben megfogalmazzuk, hogy mi lesz a szövegírási feladat célja. Ha általános kérésed van, például szeretnél extra instrukciókat adni, azt ebbe a részbe érdemes betenned kiegészítésként. 
  1. Ezt követi maga a betanítás, ahol a szövegíráshoz szükséges információkat adjuk meg a programnak. Ezek minden esetben az adott szöveghez szükséges elemeket tartalmazzák – előre kitöltve példaként, hogy lásd, hova mit és milyen terjedelemben érdemes írni. A betanításhoz szükséges elemeket szögletes zárójelben látod, a pontos instrukciókat pedig az egyenlőségjel után kell megadnod. 
  2. A harmadik elem maga a konkrét parancssor, ami részletes instrukciókat ad a programnak, hogy elkészítse a szöveget. Ez a parancssor futtatási kérelemmel zárul.

A következő leckében megmutatjuk, hogyan használd ezeket a parancssorokat!